25 jaar

Terrasverwarming

Wanneer de dagen langer worden zitten we graag ’s avonds buiten. Toch kan het in de avond flink afkoelen: een terrasverwarmer biedt dan uitkomst. Vooral onder een overkapping of veranda is een terrasverwarmer erg effectief en zorgt voor nog meer sfeer en warmte.

Hoe werkt een terrasverwarming of buitenverwarming?
Ondanks dat het onmogelijk is om buiten de luchttemperatuur te beïnvloeden, is het toch mogelijk om de buitentemperatuur aangenamer te maken met terrasverwarming zoals een terraskachel. Met stralingswarmte (infrarood) kan direct warmte op personen en objecten worden overgebracht. Infrarood zorgt voor een verhoging van de gevoelstemperatuur. Net zoals de infraroodstraling in het zonlicht dit doet, zorgt de infraroodstraling van de terrasverwarmers of terrasheaters ervoor dat de objecten die het raakt direct verwarmd worden. Doordat de huid en kleding direct verwarmd worden, is de gevoelstemperatuur een stuk hoger dan de luchttemperatuur.

Een goede terrasverwarmer kopen voor een aangename gevoelstemperatuur
Uiteindelijk gaat het altijd en overal om de gevoelstemperatuur en niet om de luchttemperatuur. Aangezien tocht en (koude)wind weer voor afkoeling van huid en kleding zorgen, blijft het van belang om zo tochtvrij mogelijk te zitten. Op een zeer winderig terras zal terrasverwarming of buitenverwarming daarom ook niet werken. Daar kan zelfs de beste terrasverwarmer niet tegenop. Het is dus belangrijk dat u er ook voor zorgt dat uw terras zo windvrij mogelijk is.

Om uw Terras zo windvrijmogelijk te krijgen is het mogelijk om wanden onder uw overkapping te gebruiken. Hierbij kunt u denken aan Glazen schuifwanden, Glazen vouwwanden of Outdoor Shutters.
Laat je inspireren op deze pagina en maak een afspraak in onze showroom om de mogelijkheden live te komen bewonderen.

LET OP:  Onze showroom is alleen op afspraak geopend.© Lazize Verandabouw 2024