25 jaar

Buitenhaarden


Tuinhaard voor de koude avonden. Om er warmpjes bij te zitten, zijn deze haarden voor de buitenliefhebbers een uitkomst. Genieten van ’s avonds zo lang mogelijk buiten zijn. Deze eyecatcher maakt elke tuin bijzonder, ook in een kleine tuin maakt u een groots gebaar. Met een haard in een overkapping, wordt de favoriete plek ook nog eens weerbestendig.


Materiaal
De tuinhaard wordt gemaakt van gepuntlaste panelen van blank draadstaal. Aan deze panelen stellen we hoge eisen, de draden waaruit het paneel bestaat moeten recht lopen en er mag geen spanning op komen te staan tijdens het lassen. Zo garanderen we dat de verschillende panelen perfect op elkaar passen. De gaaspanelen zijn onbewerkt waardoor er nog zonder problemen aan geknipt, gelast en gebogen kan worden.


De stookgedeeltes van de  tuinhaarden zijn gemaakt van 2mm dik plaatstaal en verkrijgbaar in twee afmetingen: 55x48x65cm en 86x50x50cm, het Tuinhaard BBQ en het brede 'doorkijk' stookgedeelte. In sommige haarden is het 'doorkijk' stookgedeelte aan de achterzijde permanent afgesloten. 


Productie
Eerst worden de gaaspanelen op maat geknipt: de uiteinden, zijkanten, deksel en bodem. De uiteinden worden twee maal gekant naar een 90 graden hoek zodat er een U vorm ontstaat. De zijkanten worden tussen de uiteinden gelast om zo tot de gewenste korflengte te komen. Nu worden de bodem en de afstandhouders in de korf gelast, zo is de constructie heel stabiel en kan niet gaan uitbuiken tijdens het vullen met breuksteen. Gebogen korven zijn in beginsel gelijk aan rechte korven, echter worden de zijkanten dan eerst naar de gewenste radius gebogen.


De schanskorf tuinhaard ontstaat door een schanskorf om het stookgedeelte heen te bouwen en vervolgens vast te lassen. De schanskorf vormt zo een dubbele wand om het stookgedeelte waardoor de tuinhaard alleen rondom gevuld hoeft te worden en de stevigheid van de korf optimaal benut wordt. 

 

Afwerking
De laatste stap in het productieproces is het verzinken van de korf of tuinhaard. Het door ons gemaakte product gaat als één geheel naar de verzinkerij, waar het bij een temperatuur van ongeveer 450 graden thermisch wordt verzinkt. Het verzinken wordt vooraf gegaan door het onderdompelen in een bad met zuur om het product schoon en vetvrij te maken. Onze producten worden op de 3-D manier verzinkt.
Laat je inspireren op deze pagina en maak een afspraak in onze showroom om de Tuinhaard live te komen bewonderen.

LET OP:  Onze showroom is alleen op afspraak geopend.

© Lazize Verandabouw 2024